Åivets Sirpa vann Rasmästerskapet

Fr.v Lappmyrbergets Ronja, RM-15 Åivets Sirpa, Bossmålas Frisko

Åivets Sirpa vann rasmästerskapen för finsk stövare i VIndeln 5-6 december. Fyra deltagare från Sverige, Norge och Finland gjorde upp i konsten att driva hare. Tyvärr var vädergudarna inte snälla mot deltagarna. På fredag kom det 15 cm nysnö vilket gjorde det lite svårt att hitta några spår på lördag. Det blev snabba upptag för de som hittade hare. På sina håll var det nog sju åtta minusgrader på morgonen som senare under lördagen övergick till plusgrader och regn på vissa provområden. Och naturligtvis frös det på natten mot söndag. Så det blev lite omfördelningar av provområdena på söndagmorgon. Och här gjorde Vindelns Stövargille ett kanonjobb som hade förberett en del för just detta.
De svenska hundarna placerade sig på de fyra första platserna och en hund från vår klubb kom tvåa. Lappmyrbergets Ronja tog sin andra elitetta denna höst och kunde kvittera ut Reserv CACIT då provet hade internationell status. Ett STORT GRATTIS till Ronja och ägaren Ingeborg Stensdotter. Ett STORT GRATTIS också till Sirpa som ju kommer i från Lycksele och förstås till Christer & Maria Nilssons uppfödning och Åivets Kennel.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter