HARJAKT MED LYCKSELE STÖVARGILLE

Lycksele stövargille anordnade en harjakt med stövare lördag 10 december. En dag där alla intresserade fick möjlighet att delta. Intresset var stort och deltog gjorde bland annat elever från Studiefrämjandets jägarskola och förhoppningsvis väcktes intresse för jaktformen.

Under de senaste dygnen hade det snöat en del och därmed rejält med upplega. Två finska stövare släpptes, Ljusvattnetsbergets Ajo ägare Gunnar Hildingsson och Åivets Roj ägare Monica/Kenneth Eklundh. Dessa duktiga stövare lyckades trots väderförhållandet under dagen resa hare, och en hare fick följa med hem. 

Hardrev, korvgrillning, kaffedrickning, jakthistorier och många skratt och glädje. Sammanfattningsvis en mycket lyckad och trevlig dag!

Text & Foto: Pernilla Wänstedt

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter